Нижче наведено кілька порад, які можуть допомогти вам оволодіти англійською мовою.

Не бійтеся говорити

Найбільша проблема, з якою стикається більшість людей при вивченні мови, це їх власний страх. Вони бояться, що скажуть що-небудь неправильно, або що вони будуть безглуздо виглядати, і тому вони зовсім не говорять іноземною мовою. Так робити не потрібно. Самий швидкий спосіб вивчити що-небудь – це вправлятися в цьому, знову і знову, поки не вийде, як треба. Як і в будь-якій справі, для вивчення англійської необхідна практика. Не дозволяйте страху перешкодити вам у досягненні вашої мети.

Використовуйте всі доступні засоби

Навіть якщо ви вивчаєте англійську на курсах або в школі, ніщо не заважає вам займатися додатково у позанавчальний час. Якщо ви будете використовувати як можна більше доступних вам засобів, ви будете вчитися швидше. Існує багато різних способів для вивчення і вдосконалення мови, не потрібно обмежувати себе тільки деякими з них. Інтернет – чудовий джерело, де можна отримати фактично всі, і він просто незамінний для тих, хто вивчає англійську.

Оточіть себе англійською мовою

Самий відмінний спосіб вивчення англійської – оточити себе їм. Робіть нотатки на англійській, розкладіть у себе в кімнаті книги англійською, слухайте радіопередачі англійською, дивіться новини, фільми, телебачення англійською. При кожній можливості говорите англійською зі своїми друзями. Чим більше ви оточите себе англійською, тим швидше ви будете вчитися, і тим імовірніше, що ви почнете "думати по-англійськи".

Як можна більше слухайте мова носіїв англійської

Є хороші вчителі англійської мови, для яких англійська не є рідною, і яким доводилося вивчати його, перш ніж вони почали викладати. Однак є кілька причин, по яких багато кращі мовні школи воліють брати на роботу носіїв англійської мови. Однією з таких причин є те, що у носія мова йде плавним ритмом, якому вивчають англійську варто наслідувати. Чим більше вивчають мову будуть чути цей ритм, тим переконливіше і впевненіше вони будуть себе відчувати.

Дивіться фільми і телебачення англійською

Такий спосіб вивчення мови не просто веселіше, він ще і більш ефективний. За рахунок перегляду англійських фільмів (особливо з субтитрами), ви зможете розширити свій словниковий запас і навчитися плавності мовлення акторів. При прослуховуванні новин також можна почути різні акценти.

Слухайте англійську музику

Музика може бути дуже дієвим способом вивчення мови. Більше того, музика часто використовується для поліпшення навичок сприйняття мови. Але найкраще – знайти слова до пісень, які ви слухаєте, і намагатися читати їх разом з співаючим. В інтернеті є кілька хороших сайтів, на яких можна знайти слова до пісень. Таким чином можна тренувати навички сприйняття мови і читання в один і той же час. А якщо вам ще й подобається співати – будь ласка.

Займайтеся як можна частіше

Тільки за рахунок вивчення граматики, поповнення словникового запасу і виконання вправ, можна по-справжньому удосконалити знання будь-якої мови.

Робіть вправи і проходите тести

Не багатьом подобається робити вправи і проходити тести. Однак за рахунок вправ і тестів можна дійсно підвищити знання англійської. Однією з причин для виконання вправ і тестів є те, що таким чином можна встановити критерій, за яким можна буде звірятися в майбутньому. Часто саме за рахунок порівняння результатів пройденого вчора тесту з результатами тесту, пройденого місяць тому або шість місяців тому, можна дізнатися, як багато нового ви вивчили. Якщо ви ніколи не проходьте тести, ви не дізнаєтеся, які ви робите успіхи. Почніть зараз, виконавши одну з безлічі вправ на нашому сайті, або пройшовши тестування, і повторіть це через деякий час, щоб побачити прогрес. Продовжуйте це робити, і ви вдосконалите свою англійську.

Робіть аудіозаписи своїй промові

Нікому не подобається свій власний голос на запису, але, як і у випадку з тестами, час від часу корисно порівнювати запису. Ваші успіхи можуть справити на вас таке гарне враження, що ваш голос на запису вже не буде доставляти таких незручностей.

Слухайте англійську мову

Під цим мається на увазі, наприклад, розмова по телефону, або прослуховування радіопередач, аудіокниг, або компакт-дисків англійською мовою. Таке прослуховування відрізняється від прослуховування телебачення або фільмів, тому що в такому випадку не видно людини, яка говорить. Багато вивчають англійську кажуть, що однією з найбільш складних речей для них є розмова по телефону, і єдине, що в такому випадку буде ефективним – це практика.

І нарешті

Не забувайте веселитися!